Mit tehetünk, ha beüt a mennykő?

Sokkal könnyebb előre gondolkodni, mint utólag okosnak lenni és azzal a frázissal élni, hogy “én megmondtam előre”! De ha mégis becsap a mennykő, mert váratlan helyeztek bizony mindig adódhatnak, akkor jó tudni, hogy van megoldás, mégpedig nálunk.

Ilyen eset például az is, ha IT katasztrófa éri a cégünket. Ebben az esetben szívhatjuk a fogunkat, hiszen a szolgáltatás és a termelés leállása a következmény, az eredmény pedig durva profit, idő és hírnév veszteség.

Cégünk az ilyen esetekre, valamint ezek megelőzésére fejlesztette ki DRP  – IT katasztrófa utáni – helyreállítási tervezés szolgáltatását.. Ennek az intézkedési keretrendszernek köszönhetően helyreállnak a folyamatok a végrehajtásban és az üzleti infrastruktúra védelmében a szervezet számára.

 

Hogy miért jó ez?

Ez a tervezési folyamat csökkentheti az emberi hibafaktort, kiküszöbölheti a felesleges hardvereket, végül, de nem utolsó sorban egyszerűsítheti a teljes informatikai folyamatot. Így a hátrányból előnyt kovácsolhatunk, hiszen egyszerűsíti az üzletet, jövedelmezővé és ellenállóbbá teszi azt, megelőzve a bajt.

 

Miben tud még segítséget nyújtani a DRP?

Költséghatékonyság
Az egyik legfontosabb elem minden cég működésében a költséghatékonyság. Ezt szem előtt tartva a katasztrófa utáni helyreállítási tervek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek javítják ezt. Emellett, kiemelt szerepet kap a megelőzés, a felismerés és a korrekció is. A megelőző intézkedések csökkentik az ember okozta katasztrófák kockázatát. Az észlelési intézkedéseket úgy tervezték, hogy gyorsan azonosítsák a problémákat, amikor azok bekövetkeznek, a korrekciós intézkedések pedig helyreállítják az elveszett adatokat, és lehetővé teszik a műveletek gyors folytatását.

Megnövelt termelékenység
Mire képes még rendszerünk? Konkrét szerepkörök és felelősségek kijelölésére, valamint az elszámoltathatóságra katasztrófa után. A katasztrófahelyzet utáni helyreállítás tervezés növeli a csapat hatékonyságát és termelékenységét.

Ügyfélmegtartás

Az ügyfelek nem könnyen bocsátják meg a hibákat vagy az állásidőt, különösen, ha ezek érzékeny adatok elvesztését eredményezik. A hírnévvesztés nem gyerekjáték és visszafordíthatatlan károkat okoz. A katasztrófa utáni helyreállítás tervezés segít a szervezeteknek abban, hogy minden helyzetben magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsanak és tartsanak fenn.

Megfelelőség
A vállalati üzleti felhasználók, a pénzügyi piacok, a kormányzati szervek mind a rendelkezésre állásra, az üzemidőre és a fontos szervezetek vészhelyreállítási terveire támaszkodnak. Ezek a szervezetek viszont DRP-ikre támaszkodnak, hogy megfeleljenek az iparági előírásoknak.

Méretezhetőség
A vészhelyreállítás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy innovatív megoldásokat találjanak az archívumok karbantartására, biztonsági mentésére és helyreállításának költség csökkentésére.

Ha megelőzés céljából vagy probléma esetén szeretne többet megtudni a DRP – IT katasztrófa utáni helyreállítási tervéről vegye fel a kapcsolatot velünk bátran itt:

Egyeztessünk időpontot!

További hírek

Tovább
Szechenyi2020

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne többet tudni a legfrissebb híreinkről, szolgáltatásainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!