KÜRT a kiberbiztonsági felsőoktatásban!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Kiberbiztonsági mesterképzésén (szakfelelős és intézetvezető: Dr. Krasznay Csaba) a kockázatértékelés, kockázatmenedzsment tavaszi tárgy részeként a KÜRT Zrt. szakértői, gyakorlati oktatásokat tartanak. Az együttműködés különlegessége, hogy az oktatás a SeCube GRC rendszer segítségével történik.

A SeCube GRC a KÜRT Zrt. saját fejlesztésű biztonságirányítási rendszere, melyet számos piaci és állami szervezet aktívan használ hazánkban. A SeCube GRC egy modulárisan összeilleszthető biztonságirányítási-, kockázat-, compliance-, audit- és üzletmenet-folytonosság menedzsment szoftver, melynek célja egy vállalat kockázatarányos védelmének kialakítása, átlátható és riportálható irányítása.

Az oktatási együttműködés részeként a termékhez és ezáltal a benne lévő know-how–hoz, minden hallgató (nappali és levelezős ~ 80 fő) kap teljes értékű hozzáférést. A tantárgy zárásaként kis csoportokban együtt dolgozva, a szoftverben vizsgafeladatként kell kidolgozniuk különböző iparágakban (állami, telco, veszélyes üzem, IT cég) működő elképzelt vállalatok izgalmas biztonsági elemző feladatait. Ennek részeként minta jelleggel modellezik a kiválasztott vállalat egy-egy rendszerét és kapcsolódó folyamatait, információbiztonsági és működési kockázatokat elemeznek, az iparágra vonatkozó biztonsági megfelelés (szabványi és jogszabályi) felmérést végeznek, illetve üzletmenetfolytonosságot terveznek.

A tantárgy oktatási tematikája a SeCube GRC szoftverhasználattal kombinálva naprakész és a munkaerőpiacon keresett gyakorlati tudást biztosít az NKE hallgatóknak. A KÜRT Zrt. fontos küldetésének tekinti a hazai információbiztonsági tudatosítás és oktatás erősítését, ezért a KÜRT és az NKE öt éves pro bono együttműködési megállapodást kötött, így a naprakész tudástranszfer a képzésen tanuló jövőbeli hallgatók számára is biztosított.

A képen Dr. Muha Lajos, címzetes egyetemi tanár (balról a harmadik), és a KÜRT Zrt. oktatói láthatóak balról Szmola Gergely, Antal Gábor és Tóthmajor Máté (balról a negyedik).
Szechenyi2020

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne többet tudni a legfrissebb híreinkről, szolgáltatásainkról, iratkozz fel hírlevelünkre!